Projects
  • do not use
  • Regions
  • Sectors
  • Showcase

Illawarra Health and Medical Research Institute

At approximately 6500 m², IHMRI was designed as a modern interpretation of the existing campus buildings. Internally the building comprises of the following:
Ground level – storage rooms, switchroom, auditorium with dedicated plantroom, and carpark. Levels 1 to 3 – clinical trial rooms, laboratories including a PC3 Laboratory on level 3, support areas including instrument rooms & constant temperature rooms, clinical & staff work areas, administration areas including offices, meeting rooms, staff rooms, utility rooms & amenities. Level 4 plant areas – separate air handling & fume exhaust plantrooms, externally mounted air cooled chillers & solar panels for hot water supply.
The IHMRI Building has incorporated a number of environmentally friendly design ideas. These include solar hot potable water, a rainwater harvest tank system for re-use for amenities & landscaping, motion sensor lighting, fresh air make-up mechanical system, curtain wall glazing, low VOC paint, re-use of brick pavers & light poles & preservation of the majority of existing trees.